SVMF

Stange/Vallset Musikkforening ble stiftet 20. oktober 2001 og startet som et musikalsk samarbeid mellom Vallset Musikkforening og Stange Janitsjarorkester høsten 1995.  Utgangspunktet var en korpstur til Stanges vennskapskommune Botkyrka (utenfor Stockholm) sommeren 1996.  Erfaringen var svært positiv både musikalsk og sosialt, og fra høsten 1996 forsatte korpsene samarbeidet.  I 1998 var korpsene igjen på tur - til Stirling i Skottland - en minnerik tur med spilling både i Stirling og Edinburgh. I 2001 var korpset i Tallin sammen med Espa Musikkorps, mens den neste store ekspedisjonen på egen hånd først ble realisert i 2008 da en solid tropp reiste til Dublin i Irland.

I tillegg til tradisjonelle og faste arrangementer med julespillinger og 1. og 17. mai i Vallset og Stange, har det vært varierte prosjekter opp gjennom årene. Fra millenniumskonsert med Arve Moen Bergseth i januar 2000 og deltakelser i konkurranser og på stevner - via regelmessige spillinger i Stangeby'n - til ulike showkonserter med og uten eksterne solister. Korpset har også videreført Vallset Musikkforenings engasjement i Kvennsuguteaterets årlige oppsetning i begynnelsen av juni.

De siste årene har også korpset etablert et godt samarbeid med Sentrumsforeningen i Stange, og er fast arrangør av Vårdager i Stangeby'n i begynnelsen av mai. Dette arrangementet har utviklet seg til en musikalsk dag som involverer flere av kommunens skolekorps og deres samarbeidsprosjekt Stange Ungdomskorps, i tillegg til Kulturskolens øvrige musikere.